Hlavní obsah

Míří na mě kamery, tak vyrážím rychlými kroky, povídal si Zeman po setkání s Alžbětou II.

– Londýn

Úterní recepci lídrů zemí NATO v Buckinghamském paláci v Londýně navštívil také český prezident Miloš Zeman. S britskou královnou Alžbětou II. se pozdravil doslova pár vteřin před americkým prezidentem Donaldem Trumpem a při odchodu mimo záběr kamer stihl zavtipkovat, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Prezident Miloš Zeman se před summitem NATO zúčastnil recepce u britské královny Alžběty II. Video: Reuters

 
Článek

Zeman se na recepci pozdravil s britskou královnou Alžbětou II., poté i s princem Charlesem a jeho chotí Camillou. Se slovy let’s go (pojďme) pak společně se svým bodyguardem odešel od členů královské rodiny.

Zeman měl evidentně dobrou náladu, což potvrdil ve chvíli, kdy opouštěl záběr kamer. „Tak, teď na mě míří kamery. Jak vidíte, vyrážím rychlými kroky,“ pronesl a pomalu odešel.

Novináři v tu chvíli už věnovali pozornost spíše americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi. Ten se společně se svou manželkou Melanií přišel pozdravit s královnou Alžbětou II. hned po Zemanovi.

Summit NATO začal v Londýně v pondělí a potrvá dva dny. Severoatlantická aliance letos slaví 70. výročí od svého založení. Miloš Zeman vede českou delegaci, mezi jejími členy jsou i ministr obrany Lubomír Metnar (za ANO) a ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD).

Reklama

Výběr článků

Načítám