Hlavní obsah

Migranti se žebříky zkusili překonat maďarskou hraniční bariéru. Na policii házeli kameny

Právo, ivi (Bratislava)

Skupina migrantů se ve středu pokusila překonat bariéru na srbsko-maďarské hranici u obce Röszke. Maďarská policie jim v tom zabránila a tři migranty ze Sýrie zadržela.

Migranti se pokusili překonat bariéru na srbsko-maďarské hraniciVideo: Police.hu

 
Článek

Web police.hu informoval, že na srbské straně hranice se shromáždilo asi 40 migrantů.

„Hraniční bariéru se pokusili překonat na několika místech pomocí žebříků. Chtěli se tak nelegálním způsobem dostat na maďarské území,” konstatoval web.

EU hledá nový recept na migraci

Evropa

Migranti házeli na policisty kameny, poškodili několik bezpečnostních kamer a dva služební vozy policie. „Většině migrantů se hraniční bariéru nepodařilo překonat a na maďarském území byli zadrženi tři Syřané,” dodala maďarská policie.

Podle agentury MTI mohou být obviněni nejen z nelegálního vstupu na území Maďarska, ale také z útoku na veřejného činitele.

Koncem ledna 2020 se u hraničního přechodu Horgoš-Röszke pokusilo dostat na maďarské území asi 60 migrantů. Zastavily je až varovné výstřely maďarské policie. Při incidentu byly tehdy zadrženy čtyři osoby.

V roce 2015 v období vrcholící migrační krize postavilo Maďarsko hraniční bariéru na hranicích se Srbskem. U hraniční bariéry neustále hlídkují maďarští policisté a vojáci.

Foto: police.hu

Jeden ze zadržených syrských migrantů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám