Hlavní obsah

Migrant ze Sýrie zabil v Německu těhotnou ženu mačetou

Berlín/Reutlingen
Aktualizováno

Jednadvacetiletý syrský žadatel o azyl zavraždil v neděli odpoledne těhotnou ženu v jihoněmeckém Reutlingenu. Pět dalších lidí mačetou zranil, uvedla v pondělí televize n-tv. Policie útočníka zadržela.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Žadatel o azyl v Reutlingenu zabíjel mačetouVideo: Reuters

 
Článek

Muž, který není policii neznámý, zaútočil kolem 16:30 SELČ a jeho motiv není podle německých médií jasný. Útok se stal na autobusovém nádraží poblíž obchodu v ulici Listplatz, kde se prodává kebab.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Útočníka po napadení trojice podle Bildu srazilo auto

Podle svědků se mladík, jehož jméno nebylo zveřejněno, dostal s pětačtyřicetiletou ženou do sporu. Deník Bild uvedl, že byla těhotná. Žena utrpěla těžká poranění hlavy, kterým podlehla.

Deník Stuttgarter Zeitung na svém webu napsal, že útočník pracoval ve stejné restauraci jako jeho oběť. Šlo o turecký podnik, kde si agresor našel i vražednou zbraň. Některá německá média hovoří o noži. Informace se také rozcházejí o délce čepele, různé zdroje uvádějí 40 až 80 centimetrů.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Zakrváceného útočníka zadržela policie několik minut po činu.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Reuters a ČTK/AP

Červencové útoky v Německu

„Běžel s tou kudlou přes celou restauraci a mával s ní nad hlavou,“ uvedl 20letý zaměstnanec podniku Mohammad Alhelo.

Svého kolegu popsal jako přátelského chlapíka, který ze Sýrie do Německa dorazil před půl rokem. Znal i jeho oběť. Útočník se do ní podle něj zamiloval. „Byla to Polka a myla tady nádobí,“ vypověděl Alhelo.

Při útěku zranil pět lidí

Útočník při útěku rozbil čelní sklo auta, ve kterém cestovali muž se ženou. Žena utrpěla řezná zranění, muž šok.

Poté v restauraci zaútočil na mladého muže, kterému způsobil těžké zranění ve tváři. V dalším podniku pak několikrát bodal a sekal do stolu. Během útěku zranil ještě dvě další ženy, které skončily v nemocnici.

Policie útočníka zadržela několik minut po činu. Mluvčí policie serveru Focus řekl, že nejsou důkazy, že by pachatelů bylo více.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Mačeta, se kterou muž v Reutlingenu útočil.

Na záběrech z místa činu je vidět na zemi ležící vražedná zbraň a opodál i zakrvácený útočník. Bild uvedl, že muže srazilo projíždějící BMW.

Zadržený je policii znám už z minulosti. Podle policejního mluvčího se zapletl do incidentu, při němž bylo zraněno několik lidí. O jeho příjezdu do Německa však neměl bližší informace.

V Německu jde v poslední době už o čtvrtý závažný čin spáchaný jednotlivci. Začátkem minulého týdne napadl sekyrou 17letý žadatel o azyl, pravděpodobně z Afghánistánu, ve vlaku rodinu z Hongkongu. V pátek 18letý Němec íránského původu postřílel devět lidí. V neděli se pak sedmadvacetiletý Syřan odpálil v centru bavorského Ansbachu a zranil dvanáct lidí. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám