Hlavní obsah

Merkelová by ráda moderovala talk show

– Berlín

Německá kancléřka Angela Merkelová (63) by jednou chtěla moderovat svůj diskusní pořad v televizi. Merkelová své přání sdělila německému deníku Rheinische Post prostřednictvím dotazníku, který jí list nechal vyplnit před nedělní debatou s protikandidátem na místo spolkového kancléře Martinem Schulzem.

Foto: Stefanie Loos, Reuters

Německá kancléřka Angela Merkelová při rozhovoru pro televizi ARD

Článek

„Přála bych si, abych to mohla dělat – moderovat talk show spolu s vykonáváním funkce kancléřky,“ napsala Merkelová do dotazníku.

Merkelová, která si vždy udržovala vysokou frekvenci projevů, nasadila s blížícími se volbami ještě vyšší tempo a často hovoří na pěti a více mítincích denně.

Většina věří, že v debatě bude kancléřka lepší

V neděli se Merkelová setká v živé televizní debatě se svým soupeřem v boji o kancléřský post — sociálním demokratem a bývalým předsedou Evropského parlamentu Martinem Schulzem (61).

Merkelová Rheinische Post sdělila, že neměla čas zhlédnout záznamy předchozích debat, ale že se připraví nastudováním různých materiálů. Kancléřka doufá, že se na debatu bude dívat co nejvíce lidí.

Podle průzkumů si ji plánuje pustit téměř polovina z 61,5 miliónu oprávněných voličů. Další průzkum zjistil, že skoro dvě třetiny Němců věří, že Merkelová bude v debatě úspěšnější, 17 procent dotázaných věří Schulzovi.

Volby do Spolkového sněmu se uskuteční 24. září.

Reklama

Výběr článků

Načítám