Hlavní obsah

Měli šéfa jen zbít, ne ho polít kyselinou, hájí se baletní sólista

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Sólista baletu moskevského Velkého divadla, který si podle policie objednal útok kyselinou na svého nadřízeného Sergeje Filina, se hájí, že s žíravinou nepočítal. Ve čtvrtek u soudu vypověděl, že chtěl dát vedoucího souboru jen zbít. Uvedla to agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Měli šéfa jen zbít, ne ho polít kyselinou, hájí se baletní sólistaVideo: Reuters

 
Článek

„Není pravda, že jsem si objednal, aby ho polili kyselinou,“ řekl soudu tanečník Pavel Dmitričenko. Podle svých slov si kdysi na svého nadřízeného stěžoval kamarádovi. Ten mu měl nabídnout, že Filina zmlátí.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Baletní sólista Pavel Dmitričenko

Útok se udál v lednu, když se Filin vracel domů. Útočník ho oslovil před vchodem domu v centru Moskvy, kde choreograf bydlí. Filin se otočil a v tom mu agresor polil obličej kyselinou. Šéf slavného baletu utrpěl popáleniny třetího stupně na obličeji a krku a přišel o zrak. Nyní se léčí v Německu, lékaři doufají, že by po sérii operací mohl zase vidět.

Foto: ČTK/AP

Sergej Filin

Dmitričenko byl zatčen v úterý spolu s dalšími dvěma osobami, útočníkem Jurijem Zaruckim a mužem, který ho na místo činu vezl autem. Všichni tři se podle policie přiznali.

Foto: Reuters

Jurij Zaruckij

Moskevský soud nyní rozhoduje, zda budou zadržení stíháni na svobodě, anebo zůstanou ve vazbě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám