Hlavní obsah

Měl jsem jen hlad, brání se útočník z rychlovlaku do Paříže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Měl u sebe kalašnikov, pistoli a nůž, přesto se Maročan Ajjúb Chazzaní, který v pátek v rychlovlaku do Paříže zranil tři lidi, hájí tím, že měl jen hlad a chtěl loupit. Vyšetřovatelé jeho vysvětlení neuvěřili.

Foto: Profimedia.cz

Ajjúb Chazzaní

Článek

Muž je držen ve vazbě a snaží se vyšetřovatele přesvědčit, že nemá žádné vazby na islamisty. Podle dřívějších sdělení představitelů několika zemí byl v hledáčku španělské, belgické i francouzské tajné služby a dříve pobýval v Sýrii.

V pátek v rychlovlaku Thalys z nizozemského Amsterodamu do Paříže postřelil jednoho člověka a další dva pobodal.

Jeho advokátka Sophie Davidová sdělila, že Chazzaní je vězněn u Paříže, vypadá podvyživeně a nemocně. Je prý bosý a má na sobě jen tričko a spodní prádlo. „Viděla jsem nemocného člověka, který je na tom psychicky velmi špatně. Je podvyživený a velmi, velmi vyčerpaný,” popsala podle agentury Reuters.

Chazzaní tvrdí, že žil jako bezdomovec a kalašnikov našel u nádraží v Bruselu, kde přespával. V pátek se s dalšími bezdomovci rozhodl, že nastoupí do vlaku z Amsterodamu do Paříže. Předpokládali, že bude plný bohatých lidí, které oloupí.

Advokátka si nemyslí, že by Chazzaní střílel. Jeden člověk, který zůstává v nemocnici, má však střelná poranění.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Američané zneškodnili útočníka ve vlakuVideo: Reuters

Maročana zneškodnila skupina amerických turistů, kteří slyšeli výstřely. Zneškodnili ho, jednoho z nich muž pobodal. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám