Hlavní obsah

Mečiarův politický comeback se nekoná

Právo, Ivan Vilček, Bratislava
Bratislava

Avizovaný návrat slovenského expremiéra Vladimíra Mečiara (77) do vysoké politiky se nekoná. Bývalý premiér měl v příštích parlamentních volbách, které se konají 29. února 2020, figurovat na kandidátce strany Slovenská liga.

Foto: Petr Horník, Právo

Bývalý slovenský premiér Vladimír Mečiar

Článek

Mečiar měl podle slovenských médií odstoupit z kandidátky po hádce uvnitř strany, která se týkala způsobu kandidatury ve volbách. Za Slovenskou ligou stojí bývalý Mečiarův spolupracovník Tibor Cabaj.

„Mečiarovo rozhodnutí způsobí pravděpodobně rozpad Slovenské ligy, protože po odstoupení expremiéra z kandidátky oznámilo několik členů odchod ze strany,“ napsal server webnoviny.sk.

Vladimíra Mečiara zvolili volebním lídrem nové strany

Stalo se

Bývalý premiér měl být původně volebním lídrem strany. „Učiníme vše pro to, abychom zabránili rozvratu společnosti a vrátili do jejího života důstojnost,“ řekl Mečiar letos v říjnu.

Expremiér naposledy kandidoval v čele Lidové strany – Hnutí za demokratické Slovensko (HZDS) v roce 2012. Tehdy získal pouze 0,93 procenta hlasů a vzápětí se stáhl z veřejného života. Bydlí v luxusní vile Elektra v Trenčianskych Teplicích a hodně času tráví na svém ranči u obce Dolná Poruba.

Reklama

Související články

Mečiar hlásí politický comeback

Bývalý slovenský premiér Vladimír Mečiar se v šestasedmdesáti letech vrací do politiky. Svůj záměr prozradil televizi Markíza. Jak si svůj návrat do veřejného...

Mečiar se vrací, zakládá novou stranu

Bývalý slovenský premiér Vladimír Mečiar (77) zakládá novou politickou stranu. Potvrdil to v rozhovoru pro deník Plus jeden deň. Expremiér tvrdí, že nová...

Výběr článků

Načítám