Hlavní obsah

Vladimíra Mečiara zvolili volebním lídrem nové strany

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trenčín

Bývalý slovenský premiér Vladimír Mečiar (77) byl na sobotním ustavujícím sněmu hnutí Slovenská liga v Trenčíně zvolen jejím předsedou a volebním lídrem. Příští parlamentní volby se na Slovensku uskuteční 29. února 2020. Koncem října oznámil Mečiar návrat do politiky a odůvodnil to současným stavem na Slovensku.

Foto: Petr Horník, Právo

Bývalý slovenský premiér Vladimír Mečiar

Článek

„Jdeme do boje o moc a o změny, které by se měly na Slovensku uskutečnit. Došli jsme k závěru, že je potřeba vytvořit politickou sílu, která by působila sjednocujícím způsobem. Máme však nevýhodu - krátký čas do voleb a menší ekonomické zdroje,“ připustil Mečiar.

Klaus gratuloval Mečiarovi a ocenil, jak zvládli rozdělení Československa

Domácí

Podle expremiéra je politika na Slovensku v morálním úpadku. „Úkoly, které je potřeba splnit, jsou natolik velké, že musíme hledat všechny, kteří chtějí pomoci a jít do nového zápasu. Jdeme do boje za změny. Než je dosáhneme, nevzdáme se, a to bez ohledu na výsledky voleb. Nesmíme dovolit takové vychýlení Slovenska, které by už bylo nezvratné,“ dodal Mečiar.

Slovenská liga vznikla přejmenováním strany Nový parlament. Mečiar naposledy kandidoval v čele Lidové strany - Hnutí za demokratické Slovensko (HZDS) v roce 2012, tehdy získal pouze 0,93 procenta hlasů. Poté se stáhl z veřejného života za teatrálních okolností, kdy v televizi zpíval píseň S pánom bohom, iďem od vás, neublížil som žiadnemu z vás.

Trojnásobný slovenský premiér bydlí v luxusní vile Elektra v Trenčianskych Teplicích a hodně času tráví na svém ranči u obce Dolná Poruba.

Reklama

Související články

Hlavní cenu Trilobit má dokument Mečiar

Výroční ceny za nejhodnotnější audiovizuální počiny uplynulého roku udělil v Berouně Český filmový a televizní svaz FITES. Hlavní cenu Trilobit 2018 získala...

Výběr článků

Načítám