Hlavní obsah

Mayová po volbách uronila slzu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britská premiérka Theresa Mayová byla v šoku a uronila slzu, když po uzavření volebních místností před pěti týdny ohlásily průzkumy, že její konzervativci ztratili parlamentní většinu. Mayová to přiznala v rozhovoru pro BBC.

Foto: ČTK/AP

Britská premiérka Theresa Mayová

Článek

Mayové sdělil výsledky prvního povolebního odhadu její manžel Philip. Premiérka přiznala, že většinou podobné věci sama nesleduje, „protože je u nich trochu pověrčivá“.

Potvrdila, že výsledek byl pro ni „naprostý šok“ a „trvalo to pár minut, než mi to došlo“. Manžel ji podle jejích slov objal a Mayová přiznala, že byla „zničená“ a „uronila slzičku“.

Dodala, že před předčasnými volbami všechno naznačovalo, že se svou Konzervativní stranou ve sněmovně posílí, i když její kampaň „nebyla perfektní“.

Související téma:

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Britská ministryně vnitra Theresa Mayová

Konzervativci nakonec ztratili 22 parlamentních křesel a přišli o dosavadní většinu o 17 křesel, kterou Mayová zdědila po svém předchůdci Davidu Cameronovi. Volby ale vyhráli, takže zůstali s podporou severoirských unionistů ve vládě. Pozice Mayové je ale vratká, shodují se komentátoři.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám