Hlavní obsah

Matka zdrogovala a unesla dceru, která si odmítla vzít bratrance

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Porota u soudu v britském Prestonu uznal vinnou 59 Shamim Akhtarovou, že zdrogovala a unesla svou dceru, která si odmítla vzít bratrance a vdala se za jiného muže. Dceru ze spárů matky, která jí vyhrožovala smrtí, vysvobodila policie, kterou přivolal novomanžel, napsal list Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Policisté unesenou osvobodili.

Článek

Matka osmi dětí Shamim Akhtarová se nehodlala smířit s tím, že si její nejmladší dcera, pětadvacetiletá Naila, odmítla vzít bratrance a tajně se vdala za svého milého Afsara Saddiqa. Když to zjistila, s dalšími příbuznými ji unesla a vyhrožovala smrtí. Pak jí dala teplé mléko, ve kterém byly rozpuštěné prášky na uklidnění.

Saddiq, kterému tchyně vyhrožovala, zavolal policii, a ta zastavila auto s unesenou u benzínové pumpy. Omámenou Nailu nechali policisté odvézt do nemocnice.

Spolu s matkou soud uznal vinnými i jejího 34letého syna a 37letého švagra. Zproštěni obvinění byli otec a sestra unesené ženy.

S bratrancem si nerozuměla

Naila se u soudu zhroutila, když vypovídala, jak zjistila, že už v patnácti její rodiče rozhodli, že si vezme bratrance žijícího v Dánsku. Napřed souhlasila, ale když zjistila, že si s bratrancem nerozumí, odvolala svatbu, což rodinu pobouřilo.

Pak utekla z Bradfordu, kde žila do Newcastlu, kde se seznámila se Afsarem Saddiqem, kterého si vzala v listopadu 2009. Doufala, že se situace urovná. Oba proto po čase jeli za jejími rodiči, ale tam jim řekli, ať se rozvedou.

Pro dívku si 17. Ledna 2010 přijela matka se švagrem a nejstarším synem, který bušil ráno na dveře bytu novomanželů. Přesvědčili Naimu, aby s nimi odjela k sestře, které se po ní stýská. Nezůstali však s ní, vrátili se do Newcastlu pro její věci a pas a vyhrožovali Saddiqovi, kterému vzali i mobil. Sdělili mu, že se jeho žena už nevrátí.

Naima pak vyprávěla, jak jí u sestry vzali mobil a obvinili ji, že pošpinila čest rodiny: „Myslela jsem si, že mi hrozí, že mě zabijí. Žadonila jsem, ať mě vezmou domu a nechají mě žít.“

Když souhlasila s návratem domů, omámili ji. Podle detektivů, kteří případ vyšetřovali, byla matka Shamim Akhtarová „nejhorší noční můrou jakéhokoli dítěte“.

Reklama

Výběr článků

Načítám