Hlavní obsah

Střelec z Hanau na videu pro Američany: Ovládají vás spolky vraždící děti, zlikvidujte je

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tobias R., kterého bezpečnostní síly považují za pachatele vražedného útoku v hesenském městě Hanau v noci na čtvrtek, jen pár dnů před činem zveřejnil video na YouTubu. Plynulou angličtinou v něm hovoří o „osobní zprávě všem Američanům“, píše server týdeníku Focus s odkazem na informace policie. Muž při nočním masakru zastřelil deset lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Střelec z Hanau Tobias R. na videu promlouvá k Američanům Video: Reuters

 
Článek

„Vaši zemi kontrolují tajné spolky, které využívají metod ovládání mysli a moderního otroctví. Zneužívají, mučí a zabíjí malé děti a uctívají samotného ďábla,” hovoří 43letý Tobias R. ve videu k Američanům. „Lokalizujte tyto spolky a zaútočte na ně. Je to vaše povinnost jakožto občanů USA, abyste ukončili tuhle noční můru. Vrhněte se do boje,” dodává.

Video nicméně nezmiňuje žádný odkaz na chystaný masakr v Německu.

Pod videem zveřejnil muž odkaz na svou domovskou stránku, na které také odhalil spoustu informací o sobě. Je mu 43 let a pochází z Hanau. Ve městě měl navštěvovat střední školu a po maturitě absolvovat civilní službu. Tvrdí, že poté studoval obchodní administrativu v Bayreuthu.

V Německu vraždil odpůrce migrantů, zabil i vlastní matku

Evropa

Na své domovské stránce v poslední době zveřejnil videa, z nichž některá dokonce trvala hodinu. V mnohých velmi otevřeně vyjadřuje rasistické myšlenky. Mluví v nich velmi klidně a přehledně. Ze záznamů vyplývá, že se dobře připravil, píše server Focus.

Vyzýval k zabíjení skupin obyvatel

Tvrdí například, že je nutné bojovat proti určitým skupinám obyvatel a zabíjet je. Podle agentury DPA se negativně vyjadřoval o migrantech z arabských zemí a Turecka.

V jedné z nahrávek, které označil jako „vysvětlení“, popisuje své konspirační teorie. Tvrdil například, že ví, že je sledován tajnou službou a že se lidé mohli napojit na jeho myšlenky. Pokud hovoří o tajné službě, nemluví o FBI nebo CIA, ale o organizaci, která funguje „jako tajné služby, ale oficiálně nemá jméno“.

Střelbu v Hanau řešíme jako terorismus, oznámil hesenský ministr vnitra

Evropa

Muž ve středu večer na několika místech města Hanau zastřelil devět lidí. Desátou oběť nalezla policie v bytě pachatele a podle informací médií se má jednat o matku pachatele. Bezpečnostní složky nakonec střelce zlikvidovaly. Hesenský ministr vnitra Peter Beuth (CDU) oznámil, že střelbu policie řeší jako terorismus.

Reklama

Výběr článků

Načítám