Hlavní obsah

Marocká policie rozbila síť pašující migranty do Evropy

– Rabat

Marocká policie rozbila ve městě Tangeru na severu země zločineckou skupinu pašující migranty do Evropy. Zatkla při tom čtyři osoby ve věku 24 až 44 let podezřelé z této nelegální činnosti. Podle státní agentury MAP o tom informovala hlavní správa bezpečnostních služeb.

Foto: Hannibal Hanschke, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Ve vydaném prohlášení se rovněž uvádí, že policisté zároveň zadrželi 22 lidí z různých afrických zemí, kteří se chystali využít služeb pašeráků a dostat se ilegálně do Španělska. Policie přitom zabavila nafukovací člun a záchranné vesty.

Uvedená operace proti pašerákům se uskutečnila v pátek večer. Zadrženými členy zločinecké organizace jsou podle sdělení bezpečnostních služeb tři Marokánci a "zprostředkovatel", který pochází z blíže neupřesněné subsaharské země.

Agentura AFP napsala, že podle nedávno zveřejněných oficiálních údajů marocké úřady letos od ledna do konce září zmařily 68.000 pokusů o ilegální migraci a rozbily 122 aktivních zločineckých skupin.

Maroko, které od Evropy dělí jen úzkých Gibraltarský průliv, je už řadu let tranzitní zemí pro migranty ze severní a subsaharské Afriky snažících se dostat nelegálně do Evropské unie. Podle marockých úřadů aktivita pašeráků při nezákonné přepravě lidí k evropským břehům v letošním roce znatelně vzrostla.

Reklama

Výběr článků

Načítám