Hlavní obsah

Marocká policie rozbila síť pašující migranty do Evropy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rabat

Marocká policie rozbila ve městě Tangeru na severu země zločineckou skupinu pašující migranty do Evropy. Zatkla při tom čtyři osoby ve věku 24 až 44 let podezřelé z této nelegální činnosti. Podle státní agentury MAP o tom informovala hlavní správa bezpečnostních služeb.

Foto: Hannibal Hanschke, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Ve vydaném prohlášení se rovněž uvádí, že policisté zároveň zadrželi 22 lidí z různých afrických zemí, kteří se chystali využít služeb pašeráků a dostat se ilegálně do Španělska. Policie přitom zabavila nafukovací člun a záchranné vesty.

Uvedená operace proti pašerákům se uskutečnila v pátek večer. Zadrženými členy zločinecké organizace jsou podle sdělení bezpečnostních služeb tři Marokánci a "zprostředkovatel", který pochází z blíže neupřesněné subsaharské země.

Agentura AFP napsala, že podle nedávno zveřejněných oficiálních údajů marocké úřady letos od ledna do konce září zmařily 68.000 pokusů o ilegální migraci a rozbily 122 aktivních zločineckých skupin.

Maroko, které od Evropy dělí jen úzkých Gibraltarský průliv, je už řadu let tranzitní zemí pro migranty ze severní a subsaharské Afriky snažících se dostat nelegálně do Evropské unie. Podle marockých úřadů aktivita pašeráků při nezákonné přepravě lidí k evropským břehům v letošním roce znatelně vzrostla.

Reklama

Výběr článků

Načítám