Hlavní obsah

Maročan pobodal v resortu na jihu Francie ženu a její tři dcery

Grenoble
Aktualizováno

Sedmatřicetiletý muž marockého původu napadl v jihofrancouzských Alpách nožem ženu a její tři dcery a vážně je zranil. Nejmladší, osmiletá dívka je s propíchnutou plící na klinice v Grenoblu. Je po operaci a mimo ohrožení života.

Foto: Profimedia.cz

Muž ženy napadl v chatách v kempu ve francouzských Alpách.

Článek

Dvě starší dívky ve věku 12 a 14 let a šestačtyřicetiletá matka skončily v nemocnici v Gapu. Jejich zranění označili lékaři rovněž za těžká, ani jejich životy ale nejsou ohroženy. Muž byl zadržen a je podezřelý z pokusu o vraždu.

Policie útočníka jménem Mohamed Boufarkouch zadržela. K incidentu došlo v resortu Garde-Colombe. Muž podle serveru listu Le Dauphiné Libéré nejprve napadl dívky na terase, když snídaly. Poté vtrhl dovnitř chaty a napadl matku, kterou bodl do hrudníku.

Podle některých informací útočníkovi vadilo, že dívky byly jen spoře oblečeny. Státní zástupce Raphaël Balland to ale popřel s tím, že pro takové tvrzení neexistují žádné důkazy a jsou to jen fámy.

Podle televizní stanice TF1 je možné, že útočník jednal z náboženských pohnutek. Také TF1 ovšem informovala, že útočníkovi vadilo oblečení dívek, konkrétně krátké kalhoty. Balland ale řekl, že nic nenaznačuje, že motiv byl náboženský.

Boufarkouch figuruje už 15 let v policejních záznamech kvůli menším kriminálním deliktům. Podle médií byl v resortu na dovolené se svou těhotnou ženou a dvěma dětmi, přičemž rodiny bydlely v chatkách vedle sebe.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám