Hlavní obsah

Maďarský autobus se školáky se po nárazu vzňal zřejmě kvůli přídavné nádrži

Právo, Novinky, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Verona

V autobusu se školáky, který 21. ledna u italské Verony narazil do pilíře nadjezdu a začal hořet, mohla být namontovaná přídavná nádrž. Podle serveru origo.hu se autobus po nárazu okamžitě vzňal zřejmě právě kvůli nepovolené úpravě. Ve vraku uhořelo i přes duchapřítomnost tělocvikáře, který z hořícího autobusu vynášel děti, 16 lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Šestnáct mrtvých při nehodě autobusu v ItáliiVideo: AP

 
Článek

Server napsal, že přídavnou nádrž mohla firma provozující autobus namontovat proto, aby ušetřila náklady na pohonné hmoty.

Podle origo.hu neměl provozovatel autobusu povolení k montáži přídavné nádrže. Šéf dopravní firmy Tibor Czakó se k této informaci odmítl vyjádřit.

Italská policie zatím neuzavřela vyšetřování příčiny nehody a nepotvrdila ani informaci o existenci přídavné nádrže. Vrak autobusu je nadále zadržován v Itálii.

Zákaz nočních jízd

Maďarské ministerstvo školství chce zakázat noční jízdy autobusů, které budou převážet školáky. „Řidiči autobusů převážejících školáky budou mít mezi 23. hodinou a čtvrtou hodinou ranní povinnou přestávku na oddych,“ uvedlo ministerstvo.

Autobus, který letos 20. ledna havaroval u Verony, vezl gymnazisty, pedagogy a rodiče z budapešťského gymnázia. Při havárii zemřelo 11 studentů a 5 dospělých.

Reklama

Výběr článků

Načítám