Hlavní obsah

Maďar se přiznal k bombovému útoku na budapešťské policisty

Právo, ivi
Budapešť

Maďar László P. se přiznal k zářijovému bombovému útoku, který v centru Budapešti vážně zranil dva policisty. Podle televize M1 muž přiznal, že mu patřil batoh na záběrech bezpečnostních kamer, který později explodoval.

Foto: MTI

Snímek ze zásahu policistů na místě činu

Článek

„Prokuratura nyní analyzuje jeho výpověď a konfrontuje ji s důkazy shromážděnými v průběhu vyšetřování,“ citovala agentura MTI mluvčí generální prokuratury Andreu Nagyovou.

Na záběrech je vidět, jak muž položí batoh na bulváru Teréz a ukryje se do podloubí. Když k místu přichází dvoučlenná policejní hlídka, podomácky vyrobená nálož s hřebíky exploduje a výbuch zraní oba policisty. Při explozi utrpěla 23letá policistka vážné zranění hlavy, 26letý policista byl zraněn na noze. [celá zpráva]

László P. byl zadržen protiteroristickou jednotkou TEK 19. října 2016 ve městě Keszthely. Jedná se o občana Maďarska bez záznamu v trestním rejstříku. Byl umístěn do vazby, protože existovala hrozba, že může spáchat další útok.

Podle maďarských médií je László P. synem starosty obce Karmacs v západní části Maďarska. Tuto informaci policie ani prokuratura nepotvrdily.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám