Hlavní obsah

Lučištník z Kongsbergu útočil celkem na 24 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Norské úřady považují celkem 24 lidí za oběti útočníka s lukem a šípy, ale i dalšími zbraněmi ze dne 13. října. Tento útok si v norském Kongsbergu vyžádal pět mrtvých a tři zraněné. Oznámila to v minulých dnech norská policie, jejíž prohlášení zveřejnila televize RTL.

Foto: Ntb, Reuters

Muž v norském městě Kongsberg útočil lukem a šípy, zabil několik lidí

Článek

„Zatím jsme v případu zaregistrovali 24 obětí,“ řekl ve středu na tiskové konferenci policejní inspektor Per Thomas Omholt. Tento počet podle něj zahrnuje nejen pět mrtvých a tři zraněné, ale také 16 dalších osob, které byly v souvislosti s útokem vystaveny „různým událostem“, jež blíže neupřesnil.

Obětí lukostřelce v Norsku byla i německá hudebnice Nebelhexë

Kultura
Foto: ČTK/AP

Espen Andersen Braathen na starším snímku

Poslední skupinou, o které se zmínil, byli lidé, které se útočník pokusil zabít či zranit. Už dříve se uvádělo, že útočník disponoval větším množstvím zbraní, mezi nimi byl zmiňován především luk a šípy. V průběhu vyšetřování se ukázalo, že muž pětici smrtelně zranil nožem.

Útočník s lukem a šípy v Norsku ve skutečnosti zabíjel bodnou zbraní

Evropa

Dán Espen Andersen Braathen, který tvrdil, že konvertoval k islámu, náhodně útočil na lidi v Kongsbergu. Policie ho na místě zadržela. Pachatel v současné době prochází psychiatrickým vyšetřením. Policie se zatím domnívá, že k útoku ho vedla duševní choroba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám