Hlavní obsah

Londýn kvůli hrozbě terorismu vyslal do ulic 600 ozbrojených policistů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Policejní hlídky v ulicích Londýna posílí šest stovek ozbrojených strážců zákona. Jejich úkolem bude předejít teroristickým útokům, případně na ně reagovat. Informovali o tom londýnský policejní šéf Bernard Hogan-Howe a starosta města Sadiq Khan s tím, že opatření začíná platit okamžitě.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Nemáme informace o tom, že by mělo v krátké době dojít k útoku, ale víme, čeho jsme byli svědky v západní Evropě. Viděli jsme útoky v Německu, Belgii i ve Francii a byli bychom blázni, kdybychom to ignorovali. Takže je důležité, abychom měli v ulicích strážníky se střelnými zbraněmi, kteří budou schopni reagovat,“ vysvětlil podle BBC londýnský policejní šéf.

Ozbrojení policisté doplní běžné pořádkové hlídky bez střelných zbraní. Celkem tak bude ulice britské metropole střežit 2800 policistů.

Londýnský policejní šéf v článku pro list Sunday Mail již dříve napsal, že je teroristický útok ve Spojeném království velmi pravděpodobný. „Lze říci, že spíš než zda, je otázkou, kdy k útoku dojde,“ konstatoval Bernard Hogan-Howe.

Policie v Anglii a Walesu už v dubnu oznámila, že vycvičí 1500 nových ozbrojených policistů, ve Skotsku by mělo ozbrojené složky posílit 90 strážců zákona. Policejní odbory ale podle BBC upozornily, že naplnit toto rozhodnutí potrvá až dva roky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám