Hlavní obsah

Limuzína se slovenským premiérem srazila jelena

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Horké chvilky zažil v úterý slovenský premiér Peter Pellegrini (Směr-sociální demokracie), když jeho limuzína měla kolizi s jelenem. Při nárazu se měl lehce zranit řidič vládního BMW, premiérovi se nic nestalo a pokračoval v náhradním voze. Jelen srážku nepřežil.

Foto: Joj.sk

Při nehodě vystřelily airbagy

Článek

„Můžu potvrdit, že při přesunu jsme měli dopravní nehodu. Seděl jsem vzadu, když jsem zaregistroval silnou ránu. Vystřelily airbagy, praskla okna,“ řekl premiér na tiskové konferenci po výjezdním zasedání vlády.

Pellegrini poděkoval řidiči a členům ochranky za to, jak situaci zvládli. Premiér připustil, že po tiskové konferenci má v plánu navštívit zdravotnické zařízení kvůli možným problémům s krční páteří, které ho občas trápí.

Slovenský ministerský předseda musel po nehodě přesednout do nového auta.

Jak informovala televize Joj, Pellegrini směřoval na výjezdní zasedání slovenské vlády, které se konalo ve městě Kežmarok. Ke střetu s jelenem došlo na silnici mezi Popradem a Velkou Lomnicí. „Podle našich informací seděl ve voze premiér Pellegrini s ochrankou. Zraněného řidiče ošetřili na místě, převoz do nemocnice nebyl nutný,“ uvedla televize.

Premiér s ochrankou pokračovali v jízdě v náhradním vozidle a do Kežmarku dorazili včas. Kolizi potvrdil prešovský policejní mluvčí Daniel Džobaník. „Řidič se podrobil dechové zkoušce s negativním výsledkem. Škoda nepřesáhla čtyři tisíce eur,“ řekl mluvčí. Úřad vlády se zatím k nehodě nevyjádřil. „Tento úsek silnice nepatří k těm, kde by často docházelo ke kolizím se zvěří,“ dodala televize Joj.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám