Hlavní obsah

Kuciaka a Kušnírovou zastřelil bývalý voják Marček, míní prokuratura

Právo, Ivan Vilček
Bratislava
Aktualizováno

Dozorující prokurátoři speciální prokuratury Slovenské republiky v pondělí připustili, že o průběhu loňské vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové přetrvávají určité pochybnosti, ale vrah by měl být jasný.

Foto: TV Markíza

Miroslav Marček

Článek

„Na základě vyšetřování vycházíme z toho, že střelcem-vrahem byl Miroslav M.,“ řekl dozorující prokurátor na mimořádné tiskové konferenci bez odhalení své totožnosti. Dozorující prokurátoři neprozradili svá jména a novináři nemohli snímat jejich tváře.

Bývalý profesionální voják Miroslav Marček se letos v dubnu k činu přiznal, i když policie považovala původně za vraha jeho bratrance Tomáše Szabóa.

Obvinění na podzim

Vyšetřování vraždy novináře Kuciaka a jeho snoubenky by mělo být ukončeno letos na podzim, informovali prokurátoři. V případu je obviněno pět lidí.

Vražedná zbraň se podle prokurátorů stále nenašla. „Byla zajištěna pouze původní hlaveň. Byla nalezena v Malém Dunaji,“ dodal jeden z dozorujících prokurátorů. „Víme však, kdo zbraň sehnal a kdo ji upravil,“ dodal.

Vyšetřovatele tlačí čas, protože vazba obviněným skončí 27. listopadu 2019. „Vyšetřovatel by proto měl v průběhu měsíce září umožnit všem oprávněným osobám, aby se seznámily s výsledky vyšetřování, a pak by měla být podána obžaloba na specializovaný trestní soud,“ řekl dozorující prokurátor.

Kuciaka a Kušnírovou zastřelili 21. února 2018 v jejich domě v obci Veľká Mača v okresu Galanta.

Reklama

Výběr článků

Načítám