Hlavní obsah

Královna Alžběta II. je po noci v nemocnici zpátky na hradě Windsor

– Londýn

Britská královna Alžběta II. podle Buckinghamského paláce pobyla v noci ze středy na čtvrtek v nemocnici kvůli předběžnému vyšetření. Ve čtvrtek už byla zpátky ve své rezidenci na hradě Windsor a je v dobrém rozpoložení, píše se v prohlášení paláce.

Foto: Reuters

Královna Alžběta II. v britském parlamentu

Článek

Královna ve středu zrušila oficiální návštěvu Severního Irska. Podle paláce jí zdravotnický tým nařídil odpočinek.

„Po lékařském doporučení, aby si na pár dní odpočinula, královna ve středu odpoledne navštívila nemocnici a podstoupila předběžná vyšetření. Dnes se kolem oběda vrátila na hrad Windsor a je stále v dobrém rozpoložení,” napsal Buckinghamský palác.

Podle zdroje agentury Reuters 95letá panovnice v nemocnici strávila noc z praktických důvodů, její zdravotnický tým v jejím případě postupuje obezřetně. Dnes se už Alžběta II. věnovala lehčím povinnostem, uvedl stejný zdroj.

Královna Alžběta ruší program, lékaři jí nařídili odpočinek

Zahraniční

Královna, která příští rok oslaví 70 let od nástupu do funkce, veřejně naposledy vystoupila v úterý, kdy na hradě Windsor pořádala recepci za účasti spoluzakladatele americké softwarové společnosti Microsoft Billa Gatese či britského premiéra Borise Johnsona. Podle agentur Reuters a AFP vypadala, že se těší dobrému zdraví, a s úsměvem vítala hosty.

Minulý týden se Alžběta II. poprvé po letech objevila na veřejnosti s vycházkovou holí, kterou si pomáhala při chůzi. Před bezmála 20 lety chodila o holi po operaci kolena. V nemocnici přes noc naposledy pobyla v roce 2013, kdy měla příznaky gastroenteritidy.

Reklama

Výběr článků

Načítám