Hlavní obsah

Koronavirus stavebníky nezastavil. Takhle vypadá nový dálniční most v Janově

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Agentura Reuters v úterý zveřejnila záběry nového mostu v Janově. Díky stavbě se - téměř dva roky po tragickém zřícení dálničního Morandiho mostu - v červenci obnoví silniční doprava přes údolí řeky Polcevera.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: První jízda po novém Morandiho mostě v Janově, který se zřítil v srpnu 2018Video: Reuters

 
Článek

Na stavbě nového mostu pracovali od ledna roku 2019 dnem i nocí stovky dělníků z konsorcia hned několika firem.

Poslední část nového mostu byla položena v dubnu a práce na ní stále probíhají. Mezinárodní dálniční provoz by sem měl být opět přiveden v červenci letošního roku. Jedná se o tah spojující Itálii, Francii a Španělsko.

Nová konstrukce stojí na stejném místě jako původní most, který byl zdemolován poté, co se v polovině srpna roku 2018 za plného provozu zřítil. Zemřelo 43 lidí. Původní stavba vznikla v 60. letech minulého století.

V Janově dokončili náhradu za zřícený most

Ekonomika

Autorem návrhu nového mostu je architekt a rodák z Janova Renzo Piano. Stavební práce pokračovaly i přes restrikce nařízené vládou kvůli koronaviru, jež v podstatě zastavily ekonomický život v zemi.

„Jedná se o klíčové spojení mezi východem a západem naší země, jde o velmi důležitou infrastrukturu,“ uvedl již dříve Nicola Meistro, šéf společnosti Pergenova, která má stavbu nového viaduktu na starosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám