Hlavní obsah

Klaus se chtěl v Londýně sejít s Cameronem, nevyšlo mu to

Právo, znk
Londýn

Českému prezidentovi Václavu Klausovi, jenž v úterý v Londýně představoval svou knihu, se přes jeho veškeré úsilí nepodařilo sejít se s britským premiérem Davidem Cameronem. Napsalo to ve středu internetové vydání deníku The London Evening Standard.

Foto: Henry Romero, Reuters

Britský premiér David Cameron

Článek

Klaus v prostorách Dolní sněmovny britského parlamentu představil anglické vydání své knihy Evropská integrace bez iluzí, kterou letos v září vydalo nakladatelství Bloomsbury.

Prezidentova kancelář se podle listu celé dva měsíce předem snažila dohodnout schůzku mezi oběma státníky, ovšem bezvýsledně. „Pokusili jsme se s ním setkat, ale byl zaneprázdněn,“ prohlásil podle listu Klaus při prezentaci knihy, které se zúčastnil exministr financí Norman Lamont či Charles Powell, poradce expremiérky Margaret Thatcherové.

„Řekl, že hostí kuvajtského emíra,“ dodal Klaus.

The Evening Standard napsal, že Cameron opravdu v onen večer večeřel s kuvajtským hostem na Windsorském hradu. To potvrdil i Klausův mluvčí Radim Ochvat. „Premiér Cameron se předem omluvil. Důvodem byla dlouho plánovaná a včera probíhající státní návštěva jiného státníka ve Velké Británii,“ sdělil Právu. 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám