Hlavní obsah

Jourová lže, protože ji platí Soros, tvrdí mluvčí maďarské vlády

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mluvčí maďarské vlády Zoltán Kovács obvinil českou eurokomisařku Věru Jourovou ze lži. „Pokud se jedná o svobodu médií v Maďarsku, tak o ní neví nic a lže, protože ji platí Soros,“ cituje Kovácse agentura MTI.

Foto: Pool, Reuters

Česká eurokomisařka Věra Jourová

Článek

Česká eurokomisařka opakovaně kritizovala situaci kolem maďarských médií a upozornila na omezování svobody slova v Maďarsku. Od Kovácse si za to vysloužila kritiku, že do role eurokomisařky nedorostla a svými prohlášeními se zkompromitovala.

„Maďarská vláda nadále vyzývá eurokomisařku Jourovou, aby rezignovala,“ dodal mluvčí na Twitteru.

Odvolat? Šéfka Evropské komise se za Jourovou postavila

Evropa

Maďarský premiér Viktor Orbán a maďarská ministryně spravedlnosti Judit Vargová před časem žádali odvolání Jourové kvůli jejímu rozhovoru pro německý magazín Der Spiegel. V něm mimo jiné mluvila o tom, že Orbán vytváří „nemocnou demokracii“, označila stav mediálního prostředí v Maďarsku za alarmující a tvrdila, že podstatná většina Maďarů již zřejmě vůbec nemá šanci vytvořit si svobodný názor, protože v médiích je sotva nějaká kritika proti vládě.

Reklama

Výběr článků

Načítám