Hlavní obsah

Jihovýchod Francie ochromil sníh. Jeden mrtvý, desítky tisíc lidí bez elektřiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Sníh, led a bouřky ve čtvrtek zasáhly jihovýchod Francie. Jeden člověk zemřel, když na něj spadl pod tíhou sněhu strom. Bez elektřiny se ocitly desítky tisíc lidí. Podle meteorologů by mělo přestat sněžit v noci z pátku na sobotu, uvedla agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Jihovýchod Francie ochromily přívaly sněhu

Článek

Třiašedesátiletý motorista zemřel poté, co se snažil v obci Roche z cesty odstranit spadlý strom. Druhý na něj ale pod tíhou sněhu spadl a zranil ještě druhého 27letého muže.

Přibližně 140 tisíc lidí v departmentech Drôme, Rhône, Isère a Ardèche zůstalo bez proudu, uvedla energetická společnost Enedis.

V okolí Grenoblu zůstanou do pátečního dopoledne uzavřeny některé železniční tratě, řekla AFP mluvčí železniční společnosti. Policisté také zavřeli některé silnice a nabádají řidiče, aby se v pátek do práce dopravili jinak než vlastním autem, pokud je to možné.

Meteorologové varují, že ve vyšších polohách může napadnout až půl metru sněhu. Nadílka by měla ustat v noci z pátku na sobotu.

Reklama

Výběr článků

Načítám