Hlavní obsah

Jedním z atentátníků z Londýna je 21letý Yahyah Farroukh, tvrdí SkyNews

Londýn

Britská policie zveřejnila jméno jednoho z podezřelých zadržených v souvislosti s pátečním atentátem v londýnském metru. Je jím 21letý Yahyah Farroukh, uvedla v pondělí televize SkyNews a zveřejnila i jeho podobu. Jde o druhého zadrženého v souvislosti s případem, prvním je nejmenovaný osmnáctiletý mladík.

Foto: repro Sky News

Jedním z útočníků z londýnského metra je 21letý Yahyah Farroukh, uvedla televize SkyNews.

Článek

Farroukh byl zadržen v sobotu večer v rychlém občerstvení Aladin´s v Hounslow. Podle neověřených informací snad pochází ze Sýrie. V neděli byl prohledán jeho byt v Stanwellu v Surrey. [celá zpráva]

Už v sobotu ráno byl v Doveru zadržen osmnáctiletý mladík, který údajně nálož v metru nastražil. [celá zpráva] Ten pocházel z Iráku, mělo jít o sirotka a dostal se do Británie v patnácti, když skončil u pěstounů, kteří pomáhali právě lidem z válečných oblastí. Uvedl to zastupitel Ian Harvey ze Spelthorne Borrough.

Jeho pěstouny byli Penelope a Roland Jonesovi, kteří dostali od královny řád za pomoc dětem a rodičům, když se během čtyřiceti let postarali o 300 dětí včetně osmi uprchlických. I jejich dům v Sunbury byl v neděli prohledán. Podle SkyNews měl na Jonesovy mít vazby i Farroukh, přes Facebook byl ve spojení s Penelope a nedávno se registroval na adrese, kde pěstouni žijí.

Policie v pondělí pokračovala ve výsleších obou zadržených. Ministryně vnitra Amber Ruddová uvedla, že vyšetřování „dobře pokročilo“. Při atentátu bylo zraněno třicet lidí, nikdo vážně, protože bomba nevybuchla celá. K útoku se přihlásil Islámský stát, aniž by však dodal jakékoli podrobnosti. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám