Hlavní obsah

Clooney kritizoval Orbána. Je za tím Soros, vysvětluje maďarská vláda

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Když americký herec George Clooney v rozhovoru pro magazin GQ mluvil o natáčení svého nového filmu Midnight Sky, za příklad zloby a nenávisti v současném světě označil brazilského prezidenta Jair Bolsonara a maďarského premiéra Viktora Orbána. Mluvčí maďarské vlády Örs Farkas si pospíšil s prohlášením, že Clooney jen tlumočí proimigrační názory a postoje amerického miliardáře George Sorose.

Foto: Henry Nicholls, Reuters

Americký herec a režisér George Clooney

Článek

Film Midnight Sky, který Clooney režíruje a hraje v něm hlavní roli, se odehrává v roce 2049 v postapokalyptickém světě. Clooney poznamenal, že pokud by byla zloba a zášť v současném světě ponechána jen tak, mohla by realita v budoucnu vypadat jako ve zmíněném filmu. „Kolik nenávisti a zloby všichni v tomto historickém momentu zažíváme, všude na světě – ať už jde o Bolsonara v Brazílii nebo Orbána v Maďarsku,“ řekl Clooney.

Šéf maďarské diplomacie Péter Szijjártó na tato slova reagoval prohlášením, že jako herce má Clooneyho moc rád, ale v politické a historické oblasti má zjevné mezery.

Jourová lže, protože ji platí Soros, tvrdí mluvčí maďarské vlády

Evropa

Maďarská ministryně spravedlnosti Judit Vargová pozvala Clooneyho, který je reklamní tváří značky kávových kapsí, na dobrou maďarskou kávu. „Pokud by ho zajímala fakta, můžeme si při kávě popovídat o realitě maďarského právního státu. Slibuji, že nebudu kritizovat anomálie amerického filmového průmyslu, protože o tom mám asi tolik informací, jako on o politické situaci ve střední Evropě,“ dodala ministryně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám