Hlavní obsah

Vánoční lyžování v Itálii? Neočkovaní budou muset do karantény

Řím

Itálie od čtvrtka výrazně zpřísní pravidla pro příjezdy ze zemí Evropské unie. Osoby bez očkování proti covidu-19 budou muset nastoupit pětidenní karanténu, ostatní se budou muset při příjezdu do Itálie prokázat negativním PCR nebo antigenním testem, informují italská média. Zpřísněná pravidla pro cestovaní budou platit do 31. ledna.

Foto: Jana Hanušková, Právo

Ilustrační foto

Článek

Podle současných pravidel při příjezdu ze zemí EU naočkovaní lidé či ti, kteří se uzdravili před maximálně 180 dny z nemoci covid-19, museli pouze vyplnit cestovní formulář. Nenaočkovaní se kromě toho museli prokázat i negativním testem.

Italská vláda naopak neobnovila povinnost nosit roušky i ve vnějších prostorech na veřejnosti.

Německo zvýhodní očkované s posilující dávkou

Koronavirus

Výskyt koronavirové infekce v posledních týdnech v zemi mírně roste, ve srovnání s některými jinými státy EU ale není situace tak vážná. Ve středu úřady ohlásily zhruba 21 tisíc nových případů nákazy za posledních 24 hodin. Počet hospitalizovaných se rovněž zvýšil.

V souvislosti s nemocí covid-19 zemřelo v Itálii za poslední den 120 lidí. Od začátku epidemie se v Itálii, kde žije 59 milionů lidí, prokázalo 5,26 milionu případů koronavirové infekce a zhruba 135 tisíc nakažených zemřelo.

Rakousko ukončilo plošný lockdown, pro neočkované ale restrikce pokračují

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám