Hlavní obsah

Husté sněžení ochromilo dopravu na východním Slovensku

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Značné komplikace v dopravě způsobilo pondělní sněžení na východním Slovensku. Zcela neprůjezdný byl dopoledne průsmyk Dargov ve Slánských vrších a na Dobšinský kopec mohla jen osobní auta.

BEZ KOMENTÁŘE: Kalamita v Košickém krajiVideo: Policie SR

 
Článek

Před horským průsmykem Dargov stáli řidiči v dlouhých kolonách. „Silnice je neprůjezdná ve směru do Trebišova i v opačném směru do Košic, kde stojí zkřížené kamiony,“ uvedla slovenská policie s tím, že zdržení dosahuje až dvě hodiny. Kromě sněžení zde situaci komplikovaly také stromy, které pod náporem silného větru spadly na silnici. Na místě zasahovali hasiči.

Stromy spadlé na silnici způsobily zdržení v dopravě také v okresech Vranov nad Topľou, Prešov, Humenné, Snina a v okolí vodní nádrže Domaša. Na dálnici D1 od Prešova po obec Hybe byla kvůli hustému sněžení omezena rychlost na 80 kilometrů v hodině.

Foto: Policie SR

Východní Slovensko postihlo intenzivní sněžení a způsobilo komplikace v dopravě.

Meteorologové varovali, že v některých částech východního Slovenska může napadnout 20 až 25 centimetrů sněhu. Výstraha platí pro okresy Gelnica, Košice okolí, Bardějov, Humenné, Medzilaborce, Poprad, Prešov, Snina, Stropkov a Vranov nad Topľou. Do deseti centimetrů nového sněhu má napadnout také na středním Slovensku v okresech Brezno, Revúca a Rimavská Sobota.

Reklama

Výběr článků

Načítám