Hlavní obsah

Herečce Fialové po atentátu vyndali lékaři dvě kovové střepiny z nohy

Moskva

Slovenská herečka Zuzana Fialová, která v pondělí utrpěla zranění při sebevražedném atentátu na moskevském letišti Domodědovo, prodělala operaci. Moskevští chirurgové jí z nohy vyňali dvě kovové střepiny. Další zákrok ji pravděpodobně ještě čeká, střepinu má i v hrudníku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zuzana Fialová

Článek

Její stav je prý středně těžký, herečka si však nestěžovala a pochlubila se, že si v Moskvě opakuje ruštinu, uvedla ve čtvrtek slovenská média. Společně s Fialovou byl zraněn také její herecký kolega Ľuboš Kostelný, který již menší chirurgický zákrok podstoupil.

Fialová i Kostelný leží v nemocnici na oddělení válečných veteránů druhé světové války. "Stará se tu o nás jeden úžasný pán, vaří nám v samovaru čaj a učí nás rusky. Jsme zděšena, kolik jsem z tohoto jazyka už zapomněla," řekla v rozhovoru pro list Nový čas.

Podle deníku Plus jeden deň její stav ještě není zcela stabilizovaný. Sama Fialová nedokázala říct, zda a kdy ji ještě budou operovat. "Víte, oni ti lékaři někdy neradi z těla něco vytahují. Rozhodně si tu však ještě týden poležím," uvedla. Podle lékařů stráví v nemocnici ještě asi deset dní. Po útoku jí také zašívali ucho.

Do Moskvy se i po atentátu ráda vrátí

Na Moskvu však šestatřicetiletá herečka, která si zahrála v nedávno vysílaném česko-slovenském televizním seriálu Kriminálka Staré Město, nezanevřela. "Až mi bude lépe, vrátím se znova. Moskva není o hrůzách, je to krásné město s nejúžasnějším divadlem na světě," míní Fialová.

V úterý se chirurgickému zákroku podrobil také Kostelný, který podle původních informací nebyl zraněn. Vyšetření však ukázalo, že má v těle kovový úlomek. "Ľuboše operovali v úterý a je samozřejmě v pořádku," řekla pro Plus jeden deň jeho matka Mária Kostelná.

Oba slovenští herci pravděpodobně dostanou odškodné, které pozůstalým a zraněným při teroristickém útoku přislíbil ruský premiér Vladimir Putin. Fialová by podle Nové času mohla dostat 1,9 milionu rublů (1,1 miliónu Kč), Kostelný 1,2 miliónu rublů (kolem 700 000 Kč). Výbuch v davu lidí čekajících na přílet blízkých a známých usmrtil 35 osob a asi 180 dalších zranil.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám