Hlavní obsah

Harry s Meghan obvinili bulvár z ničení životů a dali mu nadobro sbohem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský princ Harry a jeho manželka Meghan oznámili, že nebudou spolupracovat se čtveřicí předních bulvárních médií ve Velké Británii. Dvojice to listům The Sun, Daily Mail, Daily Mirror a Daily Express sdělila v dopise, který mimo jiné otiskla i veřejnoprávní BBC.

Foto: Profimedia.cz

Harry s Meghan se pokoušeli rozvážet jídlo.

Článek

Vévoda a vévodkyně ze Sussexu oznámili, že zmíněným médiím nebudou kvůli jejich „překrouceným, nepravdivým a útočným” článkům poskytovat žádné informace či fotografie.

Princ Harry a Meghan v dopise čtyři britské bulvární listy obvinili, že zničily životy jejich známých i zcela cizích lidí jen kvůli tomu, že jim „chlípné pomluvy” zvyšují výnos z reklamy. „Proto vezměte na vědomí, že vévoda a vévodkyně ze Sussexu nebudou komunikovat s vaším mediálním domem,” stojí v dopise.

Ztratil jsem svou matku a nyní přihlížím tomu, jak se moje manželka stává obětí těch samých mocných sil.
Princ Harry

Cílem není podle manželů vyhnout se kritice nebo cenzurovat zpravodajství. „Média mají plné právo informovat a mít názor na vévodu a vévodkyni ze Sussexu - ať už dobrý, nebo špatný. Nesmí být ale založený na lži,” uvedli vnuk britské královny s manželkou.

Princ Harry je po otci, bratrovi Williamovi a jeho třech dětech šestý v následnictví na britský trůn. Na počátku roku oznámil, že se hodlá s manželkou Meghan vzdát role předních členů královské rodiny, osamostatnit se a více se věnovat rodině. Ve službách monarchie pár nepracuje od 1. dubna. Nyní žije v Kalifornii v USA.

Harry a Meghan chtěli v LA nenápadně rozvážet jídlo. Nepovedlo se

Koktejl

Pětatřicetiletý Harry a o tři roky starší Meghan mají dlouhodobě napjaté vztahy s britskými bulvárními médii. V minulosti je obviňovali mimo jiné z toho, že jsou rasistické vůči Meghan, jejíž matka je černoška. Loni v říjnu vévodkyně dokonce podala žalobu na bulvární list Mail on Sunday, který zveřejnil její soukromý dopis.

Královna Alžběta II. kvůli koronaviru ruší tradiční oslavu svých narozenin

Koronavirus

Princ Harry bulvár viní také z podílu na smrti jeho matky. Princezna Diana zahynula při dopravní nehodě v roce 1997. Její vůz se snažil uniknout bulvárním fotografům. „Ztratil jsem svou matku a nyní přihlížím tomu, jak se moje manželka stává obětí těch samých mocných sil,” uvedl Harry loni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám