Hlavní obsah

Germanwings ruší lety, piloti nepřišli do práce

Berlín
Aktualizováno

Nízkonákladová společnost Germanwings, jejíž letoun se 150 lidmi na palubě se v úterý zřítil ve Francii, zrušila po neštěstí údajně desítky letů. Někteří její zaměstnanci po katastrofě nenastoupili do služby, informovala mateřská společnost Lufthansa.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Vlajky společnosti Germanwings na půl žerdi před centrálou aerolinek v Kolíně nad Rýnem

Článek

Členové posádek prý nenastoupili do práce z osobních důvodů. Není známo, kolika zaměstnanců se to týká. Podle italské agentury ANSA zrušili Germanwings v Evropě kolem 30 letů, protože členové posádek odmítli letět, a posádky jsou tak nekompletní.

Několik plánovaných letů od odpoledne nevzlétlo například z letiště v Düsseldorfu, kde měl původně přistát havarovaný letoun. Neuskutečnily se například plánované lety do Paříže, Hamburku, Londýna, Madridu a Stockholmu. Také v Kolíně nad Rýnem byly zrušeny lety Germanwings do Londýna, Milána a Curychu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři na místě pádu letadlaVideo: Reuters

Podle německého serveru Spiegel Online odmítají někteří piloti nastoupit do služby zjevně kvůli skutečnosti, že havarovaný letoun byl v pondělí v Düsseldorfu na několik hodin odstaven kvůli technickému problému na dvířkách příďového podvozku.

Lufthansa však tvrdí, že problém byl už v pondělí dopoledne odstraněn.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám