Hlavní obsah

Finská premiérka vrací do státní kasy sumy za rodinné snídaně

Právo, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Finská premiérka Sanna Marinová (35) se zavázala, že státnímu rozpočtu vrátí více než 14 tisíc eur (356 440 korun), které obdržela jako příspěvky na snídaně a studená jídla podávaná od nástupu do funkce od prosince 2019 v její rezidenci Kesäranta v Helsinkách.

Foto: Profimedia.cz

Finská premiérka Sanna Marinová

Článek

Stalo se tak poté, co se na ni za proplácení rodinných snídaní z peněz daňových poplatníků snesla kritika. „Protože se objevily otevřené otázky týkající se příspěvků na jídlo, zaplatím tuto částku sama,“ napsala Marinová na Twitteru.

„Jako premiérka jsem o tento benefit nežádala a ani jsem se nezapojila do rozhodování o něm. Proplácení takových výdajů v budoucnu neplánuji, byť by měly být v souladu s pravidly,“ dodala podle televize SAT 1.

Mladá finská premiérka se vyfotila bez podprsenky a rozdělila společnost

Koktejl

Minulý týden bulvární deník Iltalehti informoval, že pre­miérka požadovala uhrazení zhruba 300 eur (7638 korun) měsíčně za rodinné snídaně.

Poté, co policie i finanční úřady slíbily, že se těmito platbami budou zabývat, premiérčina kancelář oznámila, že účet za snídani a další servírovaná studená jídla činí 845 eur (21 514) týdně.

Reklama

Výběr článků

Načítám