Hlavní obsah

Fanoušci se schovali v šatně, ale teroristi je tam našli. O masakru v Bataclanu poprvé promluvil zpěvák

Zpěvák americké rockové kapely Eagles of Death Metal poprvé promluvil o masakru během vystoupení skupiny v pařížském hudebním divadle Bataclan. Jesse Hughes pro magazín Vice vylíčil, jak se fanoušci před teroristy schovali v šatně kapely, ale útočníci je tam našli a postříleli je. Teroristé v Bataclanu zavraždili 89 lidí.

Foto: ČTK/AP

Záchranáři odvážejí ženu z hudebního divadla Bataclan v Paříži po útoku teroristů.

Článek

„Několik lidí se ukrylo v naší šatně. Ti zabijáci tam ale pronikli a zabili všechny až na jednoho kluka, který se schovával pod mojí koženou bundou,“ řekl Hughes, který během rozhovoru potlačoval slzy.

„Lidé dělali, že jsou mrtví, a byli strašně vyděšení,“ popsal dál situaci poté, co trojice islamistů ozbrojená kalašnikovy začala do publika bezhlavě střílet.

Podle Hughese, který z pódia a posléze i z budovy utekl, jakmile pochopil, co se děje, spousta lidí zemřela, protože nechtěla opustit své přátele a chránila je. „Mnoho lidí se postavilo před ostatní,“ poznamenal Hughes.

Foto: ČTK/AP

Zpěvák skupiny Eagles of Death Metal Jesse Hughes

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Francouzský novinář natočil útok v koncertní síni Bataclan v PařížiVideo: Daniel Psenny, Reuters

Bataclan byl jedním z několika terčů teroristů v Paříži. Zemřela zde většina z téměř 130 obětí.

Kapela se k tragédii vyjádřila počátkem týdne po návratu do Spojených států.

„Jsme zděšeni a teprve se snažíme pochopit, co se ve Francii stalo,“ uvedla a vyjádřila soustrast pozůstalým. Prohlášení končí provoláním: „Vive la musique, vive la liberté, vive la France, and vive EODM“ (Ať žije hudba, ať žije svoboda, ať žije Francie a ať žijí Eagles of Death Metal).

Skupina prozatím zrušila veškerá další vystoupení.

Reklama

Související články

Vrazi z Bataclanu počítali s tím, že uniknou

Dva ze tří členů komanda, které vraždilo střelbou z kalašnikovů v pařížském klubu Bataclan, počítali, že z místa uniknou k další akci. Neměli zjevně v úmyslu...

Výběr článků

Načítám