Hlavní obsah

Expremiér Dzurinda opouští stranu, kterou v roce 2000 sám zakládal

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý dvounásobný slovenský premiér Mikuláš Dzurinda opouští Slovenskou demokratickou a křesťanskou unii (SDKU), kterou v roce 2000 sám zakládal. Společně s ním odchází ze strany také bývalý ministr financí Ivan Mikloš.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Bývalý slovenský premiér Mikuláš Dzurinda

Článek

Důvodem odchodu obou politiků ze SDKU jsou nenaplněné ambice strany. „SDKU byla od svého vzniku jedním z rozhodujících činitelů slovenské politiky. Byla lídrem reforem, které umožnily Slovensku završit integrační úsilí, a přinášela řešení a alternativy ve všech oblastech – společenské, bezpečnostní, ekonomické, sociální, domácí i zahraniční politiky. Důvěra voličů nám umožnila třikrát sestavit koaliční vládu a nést rozhodující odpovědnost za její činnost,“ uvedl Dzurinda a Mikloš ve svém prohlášení.

Po neúspěchu v parlamentních volbách v roce 2012 došlo k výměně vedení strany a Dzurindu v čele strany vystřídal Pavol Frešo s ambicí restartovat politiku SDKU.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Dnes, po dvou letech a několika volbách, se zdá, že tato ambice zůstává nenaplněna,“ uvedli Dzurinda s Miklošem. Oba popřáli straně úspěch v její další činnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám