Hlavní obsah

Exploze plynu v Anglii rozmetala dům na kusy

Novinky, coe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Salford

Mohutný výbuch plynu roztrhal v úterý ráno dům v anglickém Salfordu. Při explozi se zranilo 14 lidí a byli převezeni do nemocnice. Šestasedmdesátiletá žena byla zraněna těžce. O výbuchu, při němž byly silně poškozeny celkem čtyři domy, informoval britský server Skynews a stanice BBC.

Článek

Jedna starší žena byla po výbuchu transportována do nemocnice s popáleninami na 30 procentech povrchu těla. Mezi ostatními zraněnými je pět dospělých a pět dětí. Záchranáři na místě rovněž pátrají v troskách a hledají další eventuálně zavalené osoby, žádná však podle Skynews není pohřešována.

Záchranáři s sebou mají i psa Echa, který byl nasazen i při vyhledávání osob po zemětřesení na Haiti, uvedla BBC.

Hasiči uzavřeli místo exploze v okruhu 600 metrů od domu. „Byl to naprostý chaos, když přijeli hasiči,“ uvedl Geoff Ackroyd z hasičské a záchranné služby v Manchesteru. „Budova byla zcela zdemolována, lidé pobíhali všude kolem. Sousedé přispěchali na pomoc svým známým," vysvětlil.

Foto: Reuters

Hasiči zasahují v Salfordu na místě, kde vybuchl plyn.

Tim Doyle, ředitel správy, která se místním lidem o bydlení stará, potvrdil, že v domě probíhala rekonstrukce plynových rozvodů. „Nyní spolupracujeme s pohotovostními složkami na zjišťování příčin výbuchu," řekl Doyle. Podle hasičů je zatím na určení těchto příčin příliš brzy, o úniku plynu však není pochyb.

Ohromný výbuch silně poškodil i tři okolní domy. Jeden muž, bydlící naproti, uvedl, že se hřmotem exploze probudil a uviděl, jak se mu nad hlavou propadá strop. „Trosky mi přistály přímo na hlavě, naštěstí naše dcera spala v posteli s námi, tak jsme ji rychle dostali pryč,“ uvedl Dan Corker.

"V celé ulici nezůstalo jediné okno vcelku," popsal situaci další ze sousedů. Záchranné práce si vyžádaly rovněž evakuaci několika lidí z okolních domů.

Reklama

Výběr článků

Načítám