Hlavní obsah

Dvojice mladíků ve Švédsku na hřbitově celou noc mlátila a zneužívala dva chlapce

Novinky, jem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Solna

Téměř 10 hodinám bití, mučení a ponižování byli vystaveni dva švédští chlapci, které v sobotu v noci ve městě Solna nedaleko Stockholmu přepadla a zatáhla na hřbitov dvojice mladíků ve věku 18 a 21 let. Útočníci oběti mimo jiné svlékli a sexuálně zneužili. Mlátili je až do nedělního dopoledne, kdy se hochům ve věku 15 a 17 let podařilo zalarmovat kolemjdoucího, jenž zavolal policii.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ve Švédsku zadrželi dvojici mladíků, kteří měli na hřbitově týrat dvě dětiVideo: AP

 
Článek

Když strážci zákona dorazili na místo, podezřelí se snažili uprchnout. Marně. Podle švédského prokurátora Anderse Tordaie má nejméně jeden z nich kriminální minulost a je vůči němu vedeno trestní řízení. Napadení mladíci utrpěli zranění, v době příjezdu první hlídky byli při vědomí a podle informací švédských médií by se měli uzdravit.

Vrah z Christchurche stráví zbytek života ve vězení

Svět

Motiv není znám. Vyšetřovatelé pracují s verzí, že si dvojice mohly smluvit bitku, nebo šlo o náhodné pouliční přepadení.

Nejasnosti kolem původu

Protiimigrantsky laděný zpravodajský server samnytt.se uvádí, že útočili mladíci z přistěhovaleckého prostředí, tedy migranti nebo jejich potomci. Švédská televize, list Aftonbladet ani agentura AP ale o původu útočníků nereferují.

Starší z mladíků podle Aftonbladetu zůstane ve vazbě. „Odmítá vinu a více se k tomu vyjadřovat nebudu,“ nechal se slyšet obhájce Ersin Aziman. O případné vazbě pro druhého zadrženého soud teprve rozhodne.

Reklama

Výběr článků

Načítám