Hlavní obsah

Dospělý žadatel o azyl v Británii předstíral, že je mu patnáct, chodil kvůli tomu do školy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Žadatel o azyl z Blízkého východu, který tvrdil, že je mu patnáct let, a začal kvůli tomu chodit do školy v britském Ipswichi, byl po šesti týdnech vyloučen na základě stížností rodičů, že je dospělý. Nyní mu může hrozit vyhoštění, uvedl v pátek list The Daily Mail.

Foto: repro daily mail

Článek

Ze školy byl vyloučen v listopadu. Na případ jako první upozornil jeden jeho spolužák, který zveřejnil jeho fotografii ve školní uniformě s textem: „Jak může chodit třicetiletý na naše hodiny matematiky?“

Spolužáci pak našli na jeho facebookovém profilu snímky, na nichž si dával na ulici pivo, měl plnovous a odhaloval chlupatou hruď. Na své stránce měl uvedeno, že vystudoval architekturu v íránském Abadánu a pak žil v německém Erfurtu. Jeho profil však byl již smazán.

Matka jednoho z žáků uvedla, že muž řekl jejímu synovi, že je mu 25, má manželku a dvě děti. Uvedl to, když ho kluci žádali, aby si s nimi zahrál fotbal.

Dospělost ministerstvo potvrdilo

Ve čtvrtek listu potvrdily zdroje z bezpečnostních složek, že muž je starší osmnácti let. Prokázalo to vyšetřování nařízené ministerstvem vnitra. Neuvedly však jeho věk, protože ještě nebyly provedeny patřičné testy, jako je rentgen zubů. Současně ministerstvo začalo prověřovat, jak se mohl dospělý muž dostat do školy, kam chodí i jedenáctileté děti.

Ze školy byl vyloučen i jeho bratr, který však nezletilý je. Muž je v současnosti v azylovém řízení, což znamená, že pokud mu nebude azyl přiznán, čeká ho deportace ze země.

Reklama

Výběr článků

Načítám