Hlavní obsah

Do moře se zřítila část ikonických bílých útesů v Doveru

Novinky, drk
Dover

Ve čtvrtek se do anglického moře zřítila velká část bílých útesů v Doveru. Jde už o třetí takový případ za posledních 20 let. Britové v události vidí paralelu s brexitem, jehož symbolem „posvátné” útesy v hrabství Kent byly.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Kentu se zřítil do moře kus slavného útesuVideo: Reuters

 
Článek

Na videu, které natočili ve čtvrtek u pobřeží hrabství Kent těsně pod venkovským parkem Samphire Hoe, je vidět odpadávání části ikonických útesů.

David Waterfield, který situaci zachytil na kameře, uvedl, že slyšel „hlasité prasknutí”. „Žiji v této oblasti skoro celý život,” popsal stanici ITV.

Turisticky populární místa se mění před očima. Mohou za to lidé, míní ekologové

Cestování

Je to už potřetí za 20 let, co se část těchto útesů zřítila do moře.

„Slyšel jsem o tom, že část útesů může spadnout, ale vidět to na vlastní oči bylo opravdu docela působivé,” popisoval zážitek.

Británie vyslala do Doveru další vojáky, aby pomohli s kolonami kamionů

Evropa

Část uživatelů sociálních sítí v události viděla určitou symboliku. „Příroda má smysl pro humor, ironii a načasování: ikonické útesy brexitové Británie padají do ledového moře,” cituje deník Metro jednoho z nich.

Bílé útesy doverské jsou považovány za britské národní dědictví a jsou částečně pod správou památkářů z organizace National Trust. V 19. století o nich anglický básník Matthew Arnold napsal slavnou lyrickou báseň Dover Beach.

Reklama

Výběr článků

Načítám