Hlavní obsah

Do mobilu Kate jsem se naboural 155krát, přiznal britský bulvární novinář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn
Aktualizováno

Do hlasové schránky nynější vévodkyně z Cambridge Kate Middletonové pronikl bez povolení 155krát, do telefonu prince Williama 35krát a schránku jeho bratra, prince Harryho, navštívil tajně devětkrát. Clive Goodman, redaktor dnes již zaniklého bulvárního listu News of the World, to ve středu přiznal u soudu v Londýně, informovala agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Redaktor bývalého bulvárního plátku se naboural do mobilů vévodkyně Kate, prince Williama i HarryhoVideo: Reuters

 
Článek

Stalo se to v roce 2006,  dříve než byl 56letý redaktor specializující se na zprávy o britské královské rodině zatčen kvůli nezákonným odposlechům ze strany bulváru. O rok později se Goodman společně se soukromým detektivem Glennem Mulcairem na čas ocitl za mřížemi za odposlouchávání telefonů lidí, kteří pro královskou rodinu pracovali.

Podle Goodmana se ho ale vyšetřovatelé nikdy nezeptali, zda sledoval i členy rodiny. „Byl jsem tak otevřený, jak jsem jen mohl, ale nikdo mi dříve tyto otázky nepoložil,“ řekl.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Princ William s chotí, vévodkyní z Cambridge Kate

Goodman soudu přiznal, že poprvé se do hlasové schránky Catherine Middletonové naboural na konci roku 2005. „Mluvilo se o tom, že se s princem Williamem vezmou a usadí,“ vysvětlil motiv.

Foto: Neil Hall, Reuters

Clive Goodman

Goodman je jedním ze sedmi lidí, kteří stojí u soudu v souvislosti s masivním odposloucháváním redakcí novin miliardáře Ruperta Murdocha. Ten vydávání listu ukončil, když to vyšlo najevo. Mezi oběťmi bylo velké množství známých osobností i obětí zločinu včetně unesené a zavražděné 13leté školačky.

Obvinění, mezi nimiž jsou i bývalí editoři Rebekah Brooksová a Andy Coulson, obvinění odmítají. Goodman z odposlouchávání obviněn nebyl, soudí ho za uplácení s cílem získat telefonní čísla pracovníků Buckinghamského paláce.

Reklama

Výběr článků

Načítám