Hlavní obsah

Do Maďarska přivezli ostatky obětí nehody autobusu v Itálii

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu přivezli do Maďarska ostatky 16 obětí nehody autobusu, která se stala před dvěma týdny u italské Verony. Kolona šesti automobilů přivezla ostatky a osobní věci obětí.

Foto: MTI

Kolona přiváží ostatky obětí do Maďarska

Článek

Agentura MTI uvedla, že kolona v sobotu odpoledne dorazila k vojenské nemocnici v Budapešti. Tam si těla mohou převzít příbuzní.

Autobus převážející studenty budapešťského gymnázia narazil v noci do pilíře nadjezdu a začal hořet. Na místě zemřelo jedenáct studentů ve věku 14 až 18 let a pět dospělých.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Šestnáct mrtvých při nehodě autobusu v ItáliiVideo: AP

Havárii přežili především lidé sedící v zadní části autobusu, protože přední část se vzňala okamžitě po nárazu. Většina lidí sedících v zadní části rozbila okna a vyskočila ven.

„Viděl jsem, že přední část autobusu začala hořet. Rychle jsme rozbili okno a vyskočili ven,“ líčil dramatickou situaci jeden ze studentů.

Foto: ČTK/AP

Ohořelý maďarský autobus.

Identifikace obětí byla obtížná, protože těla byla zcela spálená. Italské úřady proto odebraly vzorky DNA rodičů a příbuzných.

O příčině nehody zatím italská policie neinformovala.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám