Hlavní obsah

Divoký východ. Na Slovensku kvůli předjíždění mlátili řidiče kamenem do hlavy

Právo, ivi

Otřesný případ zachytila v pondělí palubní kamera řidiče na Slovensku. Dva muži z auta, které předjel, ho ohrožovali plynovou pistolí, napadli jej pěstí, zkopali a dokonce jej mlátili kamenem do hlavy. Když dvojice řidiče přestala bít, odjela na policii, kde na něj podala trestní oznámení. To ale nepadlo na úrodnou půdu. Útočníkům naopak hrozí čtyři až deset let vězení.

BEZ KOMENTÁŘE: Napadení řidiče na SlovenskuVideo: Polícia Slovenskej republiky

 
Článek

Napadený řidič, kterého média označují jako Petera, se zařadil těsně před vozidlo, v němž seděli dva muži, 51letý otec a jeho 23letý syn z Kysuckého Nového Města. Předjížděcí manévr je vyprovokoval a oni začali vůz pronásledovat. Starší muž za jízdy otevřel dveře spolujezdce a směrem k napadenému naznačoval, že ho podřízne.

Když muž zastavil a vystoupil z vozu, otec se synem ho okamžitě napadli. „Spolujezdec vytáhl zbraň. Myslel jsem, že jsem mrtev a moje rodina mě už nikdy neuvidí,“ citoval Petera server tvnoviny.sk.

Dvanáct stehů

Jeden z útočníků také sebral kámen a začal s ním řidiče mlátit do hlavy. „Mám dvanáct stehů nebo kolik,“ řekl otřesený Peter, který útočníky upozornil, že vše snímá palubní kamera. Otec se synem ani pak nepřestali a zbili ho do krve. „Snažil jsem se dostat do auta. Chtěli mě z něho vytáhnout a chtěli získat kamerový záznam, ale povedlo se mi ujet,“ popsal napadený svůj hrůzný zážitek.

Po tomto činu je až neuvěřitelné, že otec se synem z místa útoku odjeli přímo na policejní stanici, kde podali na Petera trestní oznámení. To jim neprošlo a muži byli obviněni. „Oba byli obviněni ze zločinu ublížení na zdraví ve stadiu pokusu, z přečinu nebezpečného vyhrožování a výtržnictví,“ konstatoval ve středu žilinský policejní mluvčí Radko Moravčík.

Reklama

Výběr článků

Načítám