Hlavní obsah

Dcera s otcem špatně naskenovali zboží v IKEA, skončili za mřížemi

Francouzská IKEA se omluvila mladé ženě a jejímu otci, kteří ve štrasburském obchodě švédského nábytkářského řetězce u samoobslužné pokladny špatně naskenovali zboží. Ač se omluvili a byli ochotni nenaskenované zboží zaplatit, skončili v policejní cele.

Foto: Bob Strong, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Jednadvacetiletá žena jménem Émilie tvrdí, že si v IKEA vybrala čtyři skleněné dózy s víky, ale u pokladny si ona ani její otec neuvědomili, že víko není součástí nádobek a musí se zaplatit zvlášť.

Když odcházeli od kasy, zastavil je člen ostrahy a upozornil je, že víka nezaplatili. Mladá žena chybu uznala, její otec se omluvil a chtěl zbytek doplatit. Nejprve o to údajně žádal ochranku a pak přímo ředitele. Situace se ale vyhrotila a šéf pobočky nakonec dvojici obvinil z krádeže. Zavolal policii, která dvojici odvezla na stanici.

Policisté jim oznámili, že na stanici stráví 24 hodin, odebrali jim vzorky DNA a vyfotografovali je. Po několika hodinách byli propuštěni.

O týden později se žena o svůj zážitek podělila na sociálních sítích. "Nejdřív jsem nechtěla, protože jsem měla trochu strach a styděla jsem se, ale moje okolí bylo natolik šokované, že mne přesvědčilo," uvedla Émilie. Její tweet za pouhý den sdílely nebo "lajkovaly" desítky tisíc lidí.

IKEA pak na Twitteru uvedla, že incidentu lituje a vždy dává přednost dialogu. Dvojici se omluvila.

Reklama

Výběr článků

Načítám