Hlavní obsah

Davy lidí protestovaly v Barceloně, policie použila obušky

V reakci na zadržení bývalého katalánského premiéra Carlese Puigdemonta v Německu vyrazily do ulic desetitisíce lidí. Část demonstrantů se v Barceloně střetla s policejními těžkooděnci ve snaze dostat se k sídlům úřadů. první informace hovoří o třech desítkách zraněných.

Foto: Emilio Morenatti, ČTK/AP

V Barceloně se odehrály tvrdé střety mezi protestujícícmi a policií.

Článek

Lidé s katalánskými vlajkami a transparenty vyzývajícími k propuštění Puigdemonta a dalších "politických vězňů" se vydali k barcelonským sídlům evropských institucí a k německému konzulátu.

Policisté se pokoušeli zahradit průvodům cestu za pomoci obušků, někteří účastníci protestů nechtěli podřídit výzvám policie k ukončení demonstrací.

Foto: Emilio Morenatti, ČTK/AP

Policie použila obušky.

Nejnásilnějším střet se odehrál zřejmě poblíž sídla regionální katalánské vlády, kde bylo podle údajů zdravotnické služby zraněno 17 lidí, většinou lehce. Policie zadržela nejméně tři demonstranty.

Foto: Emilio Morenatti, ČTK/AP

Zadržení Carlese Puigdemonta v Německu vyvolalo protesty

Další skupiny protestujících daly svůj nesouhlas najevo zablokováním několika velkých silnic v Barceloně a okolí. Protesty se uskutečnily také ve městech Girona, Lleida či Tarragona.

Expremiér je ve Španělsku obžalován ze vzpoury kvůli snahám o nezávislost Katalánska a země na něj vydala evropský zatykač.

Reklama

Výběr článků

Načítám