Hlavní obsah

Dánský kněz obžalován z vraždy vlastní manželky. Mohl ji rozpustit v kyselině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dánský luteránský kněz byl obžalován z vraždy své manželky, ačkoli její tělo se nikdy nenašlo. Důkazy proti 44letému Thomasi Gotthardovi jsou dostatečně závažné k tomu, aby mohlo být zahájeno stíhání, uvedla podle dánských médií prokurátorka Anne-Mette Seerupová.

Ilustrační foto

Článek

Třebaže vyšetřovatelé tělo nenašli, a tudíž neznají ani pravděpodobný způsob vraždy, našli důkazy, "které jsou pro nás dostačující", řekla prokurátorka. Gotthard tvrdí, že jeho žena Maria Fromová Jakobsenová opustila jejich dům ve Frederikssundu severozápadně od Kodaně 26. října ve stavu sklíčenosti.

Když se 43letá psycholožka neobjevila ani na oslavě narozenin jednoho z jejich dvou dětí o tři dny později, její sestra ohlásila zmizení. Pohřešovaná podle policie doma nechala svůj mobilní telefon, počítač i kreditní karty.

Kyselina v domě

Gotthard byl tři týdny po zmizení manželky zatčen, což v severské zemi vyvolalo pozdvižení. Zadržen byl poté, co vyšetřovatelé našli kyselinu chlorovodíkovou a hydroxid sodný v domě dvojice. Zjistili také, že na počítači manželů někdo do vyhledávače zadával slova jako "mořská hlubina", "barely" nebo "sebevražda".

Na záběrech pořízených průmyslovou kamerou 6. listopadu byl Gotthard zachycen ve šrotovně, jak nakládá velký sud na trakař. To bylo 11 dní po zmizení jeho ženy a deset dní před zatčením. Policejní vyšetřovatelé také vyslechli svědky a se psy prohledali mimo jiné místní les a jezero. Duchovní, který vinu popírá, zůstává ve vazbě. Soud by měl začít 25. října.

Reklama

Výběr článků

Načítám