Hlavní obsah

Další útok botou: v Turecku byl terčem šéf Mezinárodního měnového fondu

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Istanbul

Ředitel Mezinárodního měnového fondu Dominique Strauss-Kahn se stal po americkém exprezidentovi Georgi Bushovi dalším terčem vrhače bot. Protestující student na něj zacílil při jeho vystoupení na univerzitě v Istanbulu. Bota Strausse-Kahna minula.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Terčem dalšího vrhače bot se tentokrát stal šéf MMFVideo: Reuters

 
Článek

"MMF, opusť Turecko!" křičel student a snažil se dostat k pódiu poté, co po Stauss-Kahnovi vrhl sportovní botu bílé barvy. Pod pódiem ho zadržela ochranka a vyvedla jej ze sálu. V hledišti rovněž zakročila proti studentce, jež se snažila rozvinout protestní transparent. Asi dvacet dalších studentů povstalo, tleskalo a křičelo slogany proti měnovému fondu. "MMF dělá války a z lidí chudáky," zněl jeden z nich.

Tisková agentura Anatolia uvedla, že oba studenti skončili ve vazbě.

Strauss-Kahn odpovídal dále na dotazy z auditoria a incident ho nijak nevzrušil. Mluvčí MMF Caroline Atkinsonová záležitost později komentovala ironicky: "Výkonný ředitel poznamenal, že studenti měli alespoň dostatek slušnosti a počkali na konec diskuse".

Strauss-Kahn přijel do Istanbulu s předstihem před nadcházející výroční schůzí MMF.

Terčem vrhače bot se poprvé loni stal v Iráku bývalý prezident USA George W. Bush. Od té doby pokus útočníka zopakovalo několik dalších lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám