Hlavní obsah

Další Berlusconiho vítězství: Neuplácel, rozhodl soud

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italský soud ve čtvrtek zprostil viny italského expremiéra a mediálního magnáta Silvia Berlusconiho v procesu, v němž byl obžalován z uplácení svědků. Uvedly to tiskové agentury ANSA a Reuters.

Foto: Flavio Lo Scalzo, Reuters

Silvio Berlusconi

Článek

Proces se týkal divokých večírků v Berlusconiho vile, na něž před lety prostředníci najímali prostitutky. V kauze, nazvané podle jedné z dívek Rubygate, čelil Berlusconi i obžalobě z placeného sexu s nezletilou v roce 2010.

Ale v roce 2015 byl nejvyšším soudem definitivně zproštěn viny pro nedostatek důkazů. V roce 2018 však začal nový proces v této kauze a Berlusconi v něm čelil obžalobě z ovlivňování svědků.

Bývalý premiér Berlusconi je v nemocnici se srdcem

Evropa

Soudní jednání musela být letos několikrát odložena kvůli tomu, že Berlusconi krátce před nimi nastoupil do nemocnice k různým vyšetřením. Loni na podzim totiž prodělal covid-19. Kvůli několikerým odkladům si soud v září vyžádal zdravotní posudek, Berlusconi se ale odmítl podrobit prohlídce. Soud poté rozhodl, že jednání budou pokračovat i bez toho.

Prospěšné práce v domově důchodců

V minulosti figuroval Berlusconi v řadě soudních kauz; byl i odsouzen za daňové úniky, přičemž dostal alternativní trest obecně prospěšných prací v domově důchodců.

Berlusconi je s koronavirem v nemocnici

Koronavirus

Berlusconiho poslední vláda se rozpadla v roce 2011 kvůli rozpočtové krizi a skandálu vyvolanému večírky, na něž byly zvány modelky i nezletilá dívka, přezdívaná Ruby. Právě ta byla předmětem jednoho z Berlusconiho soudních procesů, v němž byl expremiér roku 2015 viny zproštěn. Jeho strana Forza Italia ztratila mnoho příznivců, ale je stále hráčem na italské politické scéně, napsala před časem agentura Reuters.

Reklama

Výběr článků

Načítám