Hlavní obsah

Čtrnáctiletý žák hrozil učitelce ve Francii uříznutím hlavy, „jako to udělali Patymu”

Paříž

Ve Francii během výuky o svobodě slova 14letý žák základní školy nedaleko Paříže vyhrožoval své učitelce „uříznutím hlavy, jako to udělali Samuelu Patymu”. Žák, který měl v kapse elektrický paralyzér, se hájil tím, že použil text rapové písně, informovala v pátek agentura AFP.

Foto: Reuters

Francouzi si připomínali zavražděného učitele.

Článek

Vedení školy v Savigny-le-Temple ve čtvrtek o incidentu informovalo policii, která mladíka zadržela a zahájila vyšetřování pro výhrůžku smrtí státnímu zaměstnanci ve výkonu veřejné služby.

Mladík měl podle informací AFP stanout před soudem pro mladistvé v pátek odpoledne. Doposud nebyl v hledáčku úřadů, ale ve škole měl podle policie pověst „provokatéra a potížisty,” píše AFP. Škola už mladíka vyloučila.

Osmileté a devítileté děti velebily stětí francouzského učitele

Evropa

Vyučující na hodině dějepisu ukázala žákům fotky z protestů, které reagovaly na nedávný útok na učitele Samuela Patyho, vyšetřovaný jako teroristický čin. Středoškolského učitele Patyho 16. října na pařížském předměstí zavraždil mladý Čečenec. Motivem pro uříznutí hlavy byla podle policie pomsta za to, že pedagog s žáky hovořil o svobodě slova a ukazoval jim přitom karikatury muslimského proroka Mohameda.

Reklama

Výběr článků

Načítám