Hlavní obsah

Cestující znovu můžou do stanice metra Maalbeek. Pod dohledem vojáků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

V belgickém hlavním městě Bruselu v pondělí ráno znovu otevřeli stanici metra Maalbeek, v níž před měsícem islámský terorista odpálil bombu a zabil 16 lidí. Na obnovený provoz stanice dohlížejí hlídky ozbrojených vojáků.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Bruselu po teroristickém útoku znovu otevřeli stanici MaalbeekVideo: Reuters

 
Článek

„Je to první den a já tady vystupuji, protože toto je moje výstupní stanice. Snažím se dělat to, co obvykle, protože život jde dál. Cítím ale rozechvění,“ přiznal agentuře Reuters cestující Daan Hoenraet.

„Je to emotivní. Srdce mi buší, necítím se dobře,“ uvedla další cestující Hanane Attarová, která má kancelář nad stanicí a vzpomíná si, jak 22. března výbuch bomby ve vlaku metra otřásl budovou.

Foto: ČTK/AP

Na bezpečnost ve stanici dohlíží ozbrojení vojáci.

Roger Dumbruck tehdy v Maalbeeku vystupoval hodinu před výbuchem. „Říkám si, že se to mohlo stát kdekoliv a kdykoliv. Kdo by věřil, že to bude v Maalbeeku. Proč Maalbeek? A proč v devět hodin?“ řekl.

Foto: ČTK/AP

Lidé vystupují ve stanici metra Maalbeek.

Stanici metra ještě před jejím opětovným otevřením v sobotu navštívili přeživší a rodiny obětí a zanechali zde vzkazy na nástěnné pamětní desce.

„Budu žít a držet se života,“ napsal jeden z nich, zatímco další nápis hlásá: „Láska je největší ze všech.“ Dopravní podnik STIB zase vzkázal: „Teror, to není víra, jen zbraň zbabělců a lidské slzy.“

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám