Hlavní obsah

Čeští podvodníci rozesílají falešné faktury i v Německu

Německá policie varuje před falešnými fakturami, které rozesílají pravděpodobně čeští podvodníci. Zručně zfalšované faktury vyzývají adresáty k uhrazení poplatku za veřejnoprávní televizi a rozhlas, peníze ale míří na účet v Česku, informoval deník Tageszeitung.

Foto: Heinz-peter Bader, Reuters

Článek

Faktury vyzývají adresáty k uhrazení poplatku za užívání veřejnoprávních médií v letošním roce. Obsahují i platební předpis na 53,94 eura (1480 korun). Uvedené bankovní spojení ale odkazuje na účet vedený u banky v České republice.

Složenky se začaly objevovat v polovině května, většina z nich byla adresována do Mnichova a okolí. Podle listu Tageszeitung jsou to zručně vyrobené padělky. Jsou na nich barevně vyvedena loga veřejnoprávní televize a rozhlasu a obsahují i platné údaje pro kontakt se zákaznickými odděleními těchto médií.

V Německu se už v uplynulých letech objevily zřejmě podvodné dopisy z Česka požadující od adresátů zaplacení telefonátů na erotickou linku. Vymahačské dopisy přicházely v několika vlnách, policie pokaždé varovala adresáty, aby peníze neposílali.

Reklama

Výběr článků

Načítám